Hvis du er en af de faste læsere, så undskyld; denne øl er endnu en Gravgaard special som kun kan skaffes via en leverandør på et sidekontor i et skummelt hjørne af Værkmestergade 15... after hours.
Alt andet lige, så vil I jo nok godt læse lidt om denne Nr. 39.
Kære gavemodtager; hvad bliver du mødt med når du åbner denne øl?
Når du hælder øllen, som er nedkølet til små 9-11 grader, op i glasset vil du først og fremmest blive mødt af en MEGET mørk øl, som til forveksling kunne ligne en stout, men fortvivl ikke kære gavemodtager, dette er ikke en stout, men mere en brown ale på steroider. Min umiddelbare tanke er at dette kan blive den perfekte indgangsvinkel til de mørke øltyper, hvis ikke du har prøvet disse. - jeg snakker ikke classic, pivo eller pils med skod i. Jeg mener bock, brown ale, rauch bier, porter og stout. Øl som kræver at man lære dem at drikke.
fordomme står for fald.
Din første smag er kompleks og forvirrende. Du ved ikke helt hvad du skal forvente. Smagen bider først lidt, derefter bliver den sød, så krammer den din tunge og pludselig opdager du at den smager af meget. Kort og simpelt beskrevet bliver du mødt med en øl som er sød i form af malt med en let (meget let) undertone af røg, hvilket skjuler den typiske maltet sødme; derefter stikker en kvalitetshumle på tungen med sin "bitterhed" hvilket endnu engang giver god balance mellem sødme og kraft.
Gravgaard har givet dig en øl med personlighed. Den smager af meget, men mindre end du lige tror. Jeg vil anbefale dig at drikke den til et godt koldt julefrokost bord med masser af leverpostej, sylte og rullepølse. Men IKKE sild da denne fisk vil ødelægge de fine nuancer i denne øl. Til silden skal du starte med en lys pilsner. Når du så er parat til næste tallerken, så åbner du en Gravgaard nr. 39 og lader dig henføre til en lunen, de røde kinder og det gode selskab.
Fra Henrik Gravgaard, en rigtig glædelig jul og et godt nytår.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar