Nu er dette godt nok en ølblog, men dette holder mig ikke tilbage for at skulle lave nogle anderledes indlæg. Denne gang handler det om at lave noget som kan provokere din smagsløg til at hige efter noget tørstslukkende. CHILI!!!!Jeg er meget stolt af at have kokkereret noget anderledes denne gang... faktisk er dette mit første forsøg på at sylte og det er faktisk lykkedes.
Historien starter med at min ekssvoger gav mig nogle Kenyanske Chilier, kombineret med at jeg har passet chiliplanter for vores gode veninde Hadullah, som lige nu residerer i Schweiz. Alle de chilier og jeg vidste ikke hvad de skulle bruges til.
Ind fra højre kommer en kogebog fra Lone Landmand, med en simpel og ganske lækker opskrift.Here goes:
Start med at fjerne kernerne fra 20 til 30 chilier. Selv bruger jeg en blanding af grønne og røde Jalapeno, små MEGET stærke Kenyanere, søde lilla chilier og en nogle andre sorter som jeg heller ikke kender navnet på Derudover er der også 2 stk. røde snackpeber i.
Disse hakkes fint og lægges i gryde med en stor spiseskefuld sukker, 1 ½ dl god æblecider.
Bring det hele til kogepunktet og tilføj et fintrevet sødt æble. Selv brugte jeg et sødt stort spansk æble. Ikke dårligt og altid en godt undskyldning for at bruge min fine æbleskræller :-)Lad det hele simre i 40 minutter, og i mens kan du henkoge dine sylteglas. Brug eventuelt tiden med en Chili Tripel for at pirre smagsløgene.
Når det hele er kogt blødt, så smag til... du må gerne være forsigtig. Hvis det smager som det skal, så hæld det på glas og sæt låg på med det samme.
Selv har jeg nu nydt resultatet til pizza, sandwiches, chili con carne (når nu ungerne ikke er så skide chili glade)... og ja. Den kan spises direkte fra glasset. I mit tilfælde er det nemlig blevet til en sødlig oplevelse, efterfulgt af den skarpe spidse smag på tungespidsen. Derefter spreder stærkheden sig til resten af munden inden den sætter sig til rette og giver en langvarig og let stærk eftersmag allerbagerst i munden.Jeg tænker at denne lille sag ville kunne forstærkes af en ikke for kraftig IPA, eller blive prikken over i'et på en lille fræk chokolade stout.... men det må jeg fortælle om en anden gang.
Tak Lone Landmand for det fantastiske udgangspunkt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar